Palapelin palaset koossa

13.11.2015 20:37

Kausi on kovaa vauhtia etenemässä.  Treenaamme ja kisaamme tasaiseen tahtiin Kyranin kanssa. Yhteistyö tuon harrastuskaverini kanssa alkaa olla saumatonta ja nautin aina enemmän tekemisestä sen kanssa. Kun vielä alkusyksystä tuskastuin treeneissä välillä koiralle, mutta suurimmaksi osaksi itselleni, on kääntynytkin onnistumisiin, mutta vaikeissa tilanteissa osaan ottaakin asiat oppimistilanteina ja nauttia niistäkin hetkistä.

Kisarutiineihin on tullut järjestelmällisyyttä lisää ja tiedän itse, millaisen haluan kisaamisen olevan. Olen selkeämmin kartalla koko kisapäivän. Osaan paremmin muodostaa kuplan ympärilleni, eikä monet asiat pysty puhkaisemaan sitä. Minulla ei ole tarvetta eikä halua katsoa muiden suorituksia. En halua jäädä vertaamaan itseäni muihin tai muuttaa näkemäni perusteella jo päätettyjä ohjausvalintoja. Haluan keskittyä tekemään mahdollisimman hyvän suorituksen ja luottaa omiin taitoihin.

Viime kaudella taitomme koirakkona kehittyi valtavasti. Tällä kaudella emme enää panostakaan samoihin asioihin vaan haemme suorituksiin varmuutta ja tarkkuutta. Mietimme myös tarkemmin parhaita ohjausvalintoja juuri meille. Tärkeää on myös kauden aikana vahvistaa kriteeristö liittyen lähtöihin ja kontakteihin. Kaiken pitää olla mustavalkoista.

Kriteeristö kuntoon

Tietyt asiat alkavat jo näkyä niin treeneissä kuin kisoissakin. Lähdöt alkavat olla selkeämmät ja rauhallisemmat.  Tämä mahdollistaa sen, että pystymme keskittymään vain yhteisen radan tekemiseen. Myös koiran pakka pysyy paremmin koossa ja sen on rauhallisempi tehdä töitä. Kontaktit alkavat vähitellen olla selkeät koirallekin,  joten pystymme tämänkin suhteen tekemään yhdessä keskittynyttä suoritusta.

Monipuolista työskentelyä

Töitä tehdään Kyranin kanssa viikoittain 2-3 kertaa viikossa. Viikkoon kuuluu perustreenin lisäksi hyppytekniikkaa ja kehonhallintaa.  Kyranin viikkoon kuuluu myös n. 2 vapaapäivää, jolloin vain ladataan akkuja. Kehonhuollossa Kyran käy n. kahden kuukauden välein. Minusta on tärkeää, että harrastuskaverini on hyvässä kunnossa koko kauden.Hyppytekniikassa olemme tähän mennessä keskittyneet perussarjaan,  kasvavaan sarjaan sekä seuraavaksi lisäämme ohjelmistoon taipumisen.  Kehonhallintaa harjoittelemme tasapainotyynyllä ja teemme muitakin "temppuja".

Lajitreeniä on seuran valmennusryhmässä ja käymme myös Niina-Liina ja Teemu Linnan opeissa melkein viikottain.  Kerran kuussa leireilemme viikonlopun ja haemme oppia eri kouluttajilta.  Monipuolisessa kouluttajatarjonnassa on vain pakko olla tarkka omissa kriteereissä ja pitää huolta siitä, että pystyy itsellensä erottelemaan mitä haluan minulle ja Kyranille.

Kohti suurta unelmaa

Kisojen suhteen suunta on ollut positiivinen. Palapelin palaset alkavat kohdata, ja sitä kautta olemme askel askeleelta lähempänä unelmaa päästä osallistumaan SM-kisoihin ensi kesänä. Tuloksia puuttuu enää tällä hetkellä 3. En kuitenkaan halua ottaa paineita puuttuvista tuloksista vaan loppuvuodesta pidämme kuukauden tai kahdenkin kisatauon, jolloin treenaamme, huollamme kumpaakin ja nukumme viikonloppuisin pitkään.

Yhteystiedot

Agikiitäjä Kyran marjo.viljamaa@gmail.com