Kohti uutta kautta

17.07.2016 11:25

Olemme nyt pitäneet sm-kisojen jälkeen kisataukoa. On ollut aikaa miettiä syitä, jotka johti omien kisatulosten notkahdukseen loppukeväästä. Ollaan ehditty hengähtää ja suunnitella tulevaa yksin ja valmentajan kanssa.

Heinäkuusta alkoi meidän uusi treeni- ja kisakausi. Olemme treeneissä palanneet perusasioiden äärelle. Varsinkin huomio on kohdistunut Kyranin kontakteihin. Vähitellen tarkkuutta pysähtymisiin on saatu myös ratatreenitilanteisiin. Kisakauden alussa aion juurikin niihin kiinnittää huomioni. Kriteeristön on pakko olla sama niin treeni- kuin kisatilanteissakin. Kyran on kovin tarkka kriteeristön suhteen ja oppii luistamaan niistä jos minä annan siihen luvan. Näihin ei ole enää varaa jos tavoitteena on ensi kaudella saada aikaan vielä tasaisempaa tulostasoa. Lisäksi kevään kisataukoa on pakko ajoittaa toisella tavalla. Viime kauden tauko maalis-huhtikuussa ei ollut ollenkaan hyvä.

Olemme treenanneet myös yksittäisiä ratatreenejäkin. Palaset ovat loksahtamassa paikoilleen jälleen ja pitkästä aikaa minullakin on erittäin luottavainen mieli siitä, että ensi kaudestakin tulee hyvä. Tekeminen pienen tauon jälkeen tuntuu taas kivalle ja meidän yhteinen taisteluhenki on jälleen herännyt eloon. Meidän onnistuneimmat radat koostuvat: keskittymisestä, tarkkuudesta sekä asenteesta, johon kuuluu ehkä ripaus agressiota. Näillä jos menemme ratasuoritukseen olemme yhdessä tiimi, jossa molemmat tietävät mitä ovat tekemässä ja teemme asiat 100%. Silloin yleensä onnistumme tai ainakin saamme hyvinkin onnistuneita ratoja.

Ensi kauden treenikuvioihinkin tulee hieman muutoksia. Meidät on valittu seuraavallekin kaudelle seuran valmennusryhmään. Tänä vuonna saan valmennusryhmän treenien lisäksi yksilökohtaisempaa valmennusta jo meitä parisen vuotta valmentaneilta Niina-Liina ja Teemu Linnalta. Viikonlopun leirit jäävät nyt hetkeksi tauolle ja keskityn treenaamisen lisäksi laadukkaaseen kisaamiseen ja kisarutiinien rakentamiseen.

Syksyn kuvioihin kuuluu muutakin tietenkin kuin treenaaminen Kyranin kanssa. KasKas treenaa perusasioita ja syksyllä päästään kontaktien ja keppien pariin. Omien koirien kanssa puuhaamisen lisäksi on sitten nämä minun omat kouluttajakuviot. Ensi kaudella koulutan totuttuun tapaan Kirkkonummen Kennelkerhossa sekä minulla on suuri ilo kouluttaa paria ryhmää Niinu Agility Sportilla. Alla on vielä näiden lisäksi yksi "projekti", jossa saan olla osallisena, mutta siitä sitten tarkemmin seuraavassa blogipäivityksessäni...

Yhteystiedot

Agikiitäjä Kyran marjo.viljamaa@gmail.com